top of page

reCreație

Proiect pilot pentru participare publică într-o școală din mediul rural
Ce vrem să facem?

Școala este mediul în care au loc primele interacțiuni sociale pentru copii. Este spațiul în care elevii ies sa se joace în recreație, unde se organizează serbările școlare, și în care diferiți membri ai societății se întâlnesc spontan. Pentru noi curtea școlii reprezintă un mediu în care pot înflori comportamente civice.

Grădina Max Pflanzen, Berlin; grădină școlară și comunitară.(Petronela Bordeianu, Catinca Dobrescu)

Cum vrem să facem?

Ca atare echipa noastră își dorește să contribuie la crearea unui spatiu propice schimbului de idei în comunitate prin intermediul curții școlare ca “loc de joacă” civic.

In acest sens ne-am propus sa dezvoltam un proiect pilot pe parcursul căruia o curte școlară va fi reamenajată împreună cu comunitatea, utilizând procese participative și  resurse locale.

Ne propunem să creăm o structură organizatorică în cadrul căreia comunitatea locală să poată fi implicată la maxim în procesul de luare de decizii și în distribuția resurselor locale. Ca proiect de dezvoltare comunitară reabilitarea curții școlii oferă oportunitatea de însușire a unui spațiu public în folosul comunității pe termen lung.

Scopul proiectului este cearea unui spatiu de calitate care sa ofere acel sol nutritiv ca baza pentru dezvoltarea dialogului social.

Proiectul va avea trei etape majore:

 

La momentul actual, proiectul se află în stadiul incipient.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să ne contactați în scris, ultizând formularul de mai jos.

Cine suntem?

Grupul de inițiativă SOL este  un colectiv de profesioniști din diferite domenii, care s-au reunit din dorința de a promova spațiul public, ca forum de discuție democratică. Echipa noastră este formată din:

Intrebări?

LIVIA

MOREGA

PARTICIPARE PUBLICA

După ce a absolvit studiile de urbanism la Universitatea Ion Mincu, Livia a lucrat timp de 5 ani în domeniul planificarii regionale. În proiectele sale, procesul de participare publica în dezvoltarea strategiilor locale joacă un rol esențial.

În prezent, Livia coordonează proiecte culturale pentru Asociația Cultour, unde, printre altele, încearcă să le arate bucureștenilor propriul oraș din o altă perspectivă. 

CATINCA DOBRESCU

DESIGN

Ca arhitect peisgist, Catinca a lucrat la proiecte de dezvoltare urbană și proiectare peisageră în China, SUA și Germania, acumulând astfel experiență diversă în domeniul design-ului durabil.

Pe parcursul studiilor de peisagistica  la Universitatea Ion Mincu și la Universitatea Harvard, Catinca s-a orientat către metodele de participare publică în arhitectura peisageră.

PETRONELA BORDEIANU

FINANȚARE

În timpul anilor petrecuți la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și la Universitatea Neuchâtel, Petronela a activat în structuri studențești locale și europene. Cu această ocazie a aplicat pentru diverse granturi obținând repetate finanțări pentru proiecte de organizare comunitară atât în Romania cât și la nivel internațional.

 

Geograf pasionat, Petronela a predat cursuri de științe ale naturii la un liceu din Franța, a lucrat în proiecte de cercetare pentru senatul din Berlin, iar în prezent lucrează în domeniul științific online.

MĂDĂLINA

ANA

COMUNICARE

Mădălina și-a încheiat studiile la Universitatea Bucuresti și Dublin Business School și lucrează de peste 10 ani în domeniul comunicării online.

 

A fost strategist de marketing/comunicare online pentru Google și, din 2013, lucrează în mediul non-profit ca coordonator de programe de voluntariat cu accent pe etica tehnologiei si alfabetizare digitala pentru Mozilla.

Success! Message received.

bottom of page